Nature Now

Iedereen die mij (Martin) kent weet dat ik geen natuurfreak ben of een geitenwollensokkenfiguur (mooi woord). Ik ben mijn hele leven werkzaam in de Automotive, ben liefhebber van Youngtimers en ik heb geen last van vliegschaamte tot nu toe.

Bovenstaande wil niet zeggen dat ik geen verantwoordelijkheid neem. Wij scheiden keurig ons afval, we gooien geen rommel op straat en we proberen overlast te beperken tot het minimum. Dat hoort wat ons betreft bij een prettig leven.

Maar stel dat wij dat prettige leven, waar een comfortabel huis bijvoorbeeld bij hoort, nu kunnen combineren met natuurbewustzijn (bestaat dat woord)? Wellicht verhoogt het zelfs het comfort en is het niet duurder. Het zijn overwegingen die wij zeker maken bij de keuzes waar wij voor staan.

Ik weet niet zo goed wat ik van Greta Thunberg moet denken. Wel vond ik in haar video het volgende wel mooi:

“Er is een magische machine dat CO2 uit de lucht zuigt, heel weinig kost en zichzelf opbouwt. We noemen het: een boom…”

George Monibot

Het is allemaal stof tot nadenken.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.