Passief bouwen

Een passief huis, dat is wat wij wel willen. Als je een passief huis bouwt dan hou je rekening met de zon. De oriëntatie van het huis is op het zuiden. Luchtdichtheid en goede isolatie zijn ook een vereiste. In onderstaandfilmpje is het passief huis in 1,5 minuut uitgelegd.

Goede isolatie is dus belangrijk. Wij zijn op het spoor van cellulose gezet, dit is gemaakt van krantenpapier. Het lijkt ons een prima product, niet per se omdat het ecologisch is; maar gewoon omdat het werkt.

Voor de fundering van het huis werden wij gewezen op https://www.hectar.nl/ . Ook wij wisten niet beter dan dat een kruipruimte het meest ideaal is voor een huis in Nederland. Dit blijkt dus niet het geval. We moeten even wennen aan het idee, maar deze goedkope(re) methode is misschien zo slecht nog niet. Overigens, als men spreek over ´Fundering op staal´ dan is hiermee bedoeld dat de funderingsplaat gewoon op het zandbed komt te liggen. Zie hiervoor: https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundering_op_staal

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.